biljartzaal-buitenkant

bILJARTCLUB  bccD

biljartzaal-binnenzijde-2016

Actueel Nieuws

 Aankondiging  DK3 gewestelijke finale seizoen 2022/2023

Op zaterdag 26 en zondag 27 november 2022 wordt de gewestelijke finale Driebanden klein biljart 3e klasse gespeeld bij “The old counters”, Dorpskade 33 in Wateringen. Op zaterdag wordt aangevangen om 11:30 uur.

Voor deze finale heeft zich geplaatst BCCD lid John Bos, die gaat proberen door te stoten naar het Nederlands Kampioenschap in deze klasse en spelsoort. Supporters zijn vanzelfsprekend van harte uitgenodigd dit evenement bij te wonen.

 

De deelnemerslijst is:

deelnemers DK3 district 2022

 Aankondiging  LK2 district finale seizoen 2022/2023

Op 30 november en op 1, 3 en 7 december 2022 wordt de districtsfinale Libre klein biljart 2e klasse, georganiseerd door en  gespeeld bij “Haagse Rťgh‚s”, Genemuidenstraat 208-210, Den Haag. Op alle dagen wordt aangevangen om 19:00 uur ‘s avonds behalve op zaterdag 3 december wanneer om 11:30 wordt aangevangen..

Voor deze finale hebben zich een peleton BCCD-ers opgegeven (zie de onderstaande deelnemerslijst), Supporters zijn vanzelfsprekend van harte uitgenodigd dit evenement bij te wonen.

 

De deelnemerslijst is:

uitnodiging LK2 district 2022

 LK4 en LK3 districtsfinale seizoen 2022/2023

Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022 zijn in onze BCCD biljartzaal de gecombineerde districtsfinales LK4 en LK3 voor het district Den Haag gespeeld. Dit was mogelijk omdat voor ieder van deze finales slechts 4 personen waren ingeschreven.

 

Hieronder staan de einduitslagen vermeld. Districtskampioen van LK4 werd ons eigen BCCD lid Ger Heidenreich. Districtskampioen van LK3 werd Sam Bikha van “De Kroon”. Een verslag van beide kampioenschappen kan via het klikken op deze link worden opgehaald.

einduitslag LK4 finale 2022
einduitslag LK3 finale 2022
LK4-winnaar-2022-web
LK3-winnaar-2022_web
deelnemers-van-beide-finales1

 Bijzondere Algemene Vergadering  op woensdagavond 12 oktober

Op woensdagavond 12 oktober is een bijzondere Algemene Vergadering gehouden in onze biljartzaal. Deze was in zijn geheel gewijd aan de financiŽle situatie van onze vereniging en de verwachtingen voor dit jaar en volgend jaar. Tijdens de vergadering zijn die gepresenteerd op basis van de werkelijke cijfers tot en met augustus en op basis van de energieprijzen waar onze vereniging momenteel mee te maken heeft.

 

Er waren 41 leden aanwezig. Enkele afwezige leden hadden een stem-machtiging afgegeven. Tijdens de vergadering zijn besluiten genomen waarbij zowel de contributie als de consumptieprijzen verhoogd zullen gaan worden om weer “zwarte” cijfers te kunnen gaan schrijven en het voortbestaan van onze vereniging te waarborgen. Deze besluiten zijn met een overweldigende meerderheid tijdens de vergadering goedgekeurd.

 

Alle leden zullen de uiterlijk in de eerste week van november een brief ontvangen met daarin het verslag van deze vergadering en de genomen besluiten. Intussen zijn in de zaal reeds instructies neergelegd/opgeplakt betreffende hoe we wat bewuster met ons energie gebruik kunnen omgaan in de hoop en verwachting dit wat omlaag te kunnen brengen.

 Uitslag districtsfinale Driebanden DK3   2022/2023

winnaar John Bos DK3 district 2023

Op dinsdag 13 en donderdag 15 september 2022 is bij “De Kroon” de districtsfinale Driebanden Klein biljart 3e klasse gespeeld. Met drie BCCD leden van de in totaal vijf deelnemers.

 

BCCD lid John Bos wist succesvol zijn titel te prolongeren op de kleine tafel in de 3e klas bij De Kroon met  betrekking tot de persoonlijke kampioenschappen driebanden. Net als vorig jaar eindigde hij in een rechtstreekse  districtsfinale als 1e en dit keer met 6 matchpunten uit 4 duels. Met 67 gemaakte caramboles was hij bovendien de  meest productieve finalist, realiseerde hij de snelste winstpartij door een keer uit te gaan in 36 beurten waardoor hij  een wedstrijdmoyenne van een halve carambole boekte en met 0,336 caramboles als eindmoyenne was hij ook qua  gemiddelde verreweg de beste van 5 districtsfinalisten. Kortom, de terechte 1 districtskampioen van ons nieuwe  biljartseizoen 2022/2023 waardoor hij wederom ons district Den Haag mag vertegenwoordigen bij de Gewestelijke  Kampioenschappen..

 

Klik op deze link voor een uitgebreid verslag en de volledige uitslag

De Gewestelijke kampioenschappen vinden dit seizoen plaats bij district Vlietlanden en wel bij The Old Counters in  Wateringen. Met 5 anderen gaat hij op zaterdag 26 en zondag 27 november aanstaande strijden om de 1e plaats  waardoor deelname aan het Nederlands Kampioenschap een feit zal worden. Vorig jaar lukte dit hem helaas niet en  nu dus een 2e kans.

 Uitslag districtsfinale Libre LK5

In het weekend van 1 en 2 oktober 2022 werd in onze BCCD biljartzaal de uitgestelde districtsfinale LK5 van seizoen 2021/2022 gespeeld. Alle vier deelnemers waren (en zijn) lid van BCCD.

 

Klik voor een uitgebreid verslag op de volgende Link.

 

Districtskamioen werd Jan Bontje. De einduitslag was als volgt:

winnaar_LK5_2022
einduitslag LK5 2022

 Trainen op zaterdag

Het bestuur is de afgelopen tijd enkele keren benaderd door leden, waarbij men zich beklaagde over het feit dat de zaal op zaterdagochtend laat werd geopend en zij voor een dichte deur stonden en moesten wachten tot er iemand met een sleutel kwam.

OfficiŽel is de zaal op zaterdag geopend vanaf 11:00 uur tot omstreeks 16:00 uur. Een van de bestuursleden zal er voor zorgen dat uiterlijk op die tijd de zaal wordt geopend. Het kan natuurlijk zijn dat er al vroeger iemand aanwezig is die beschikt over een zaalsleutel, waardoor de zaal dan eerder geopend is. Daar kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

 Het BCCD 1 recreanten team heeft aan het KNBB Nederlands Kampioenschap deelgenomen en daar de derde plaats bereikt

Het BCCD 1 recreantenteam heeft op dinsdag 14 juni de gewestelijke finale gespeeld bij biljartvereniging Hoogvliet en heeft daar een knappe tweede plaats behaald en zich daarmee geplaats voor het KNBB Nederlands Kampioenschap in Nieuwegein.

 

Dit is gespeeld op donderdag 7 juli in Nieuwegein. Tijdens dit kampioenschap heeft ons BCCD team, die dag bestaande uit Chris van Amerongen, John Bos en Joop Sinteur, een heel verdienstelijke 3e plaats bereikt en daarmee de bronzen medaille. BCCD feliciteert hen hierbij met dit knappe resultaat!

 

De overige leden van het team waren Peter Bol (teamleider) en Peter de Groot, die in wisselende samenstelling dat seizoen aan de competitie hebben deelgenomen. In de  competitie werden de wedstrijden nog steeds met vier spelers gespeeld. In de finale (s) bestonden de teams uit drie spelers.

recreanten1 3e plaats NK 2022
footer

© 2015 BCCD. All rights reserved.                                              laatste update: 3 december 2022

Welkom   |  Algemeen   |  Actueel Nieuws   |  Verjaardagen   |  Nieuws archief   |  Activeiten   |  Historie   |  Downloads   |  Contact