biljartzaal-buitenkant

bILJARTCLUB  bccD

biljartzaal-binnenzijde-2016

Actueel Nieuws

Gewestelijke KNBB finale Recreantencompetitie 2022/2023

Op dinsdag 16 mei werd bij en door BCCD in onze eigen biljartzaal in RIjswijk de gewestelijke finaledag georganiseerd voor de recreanten teams die hun districtscompetitie van het seizoen 2022/2023 hadden gewonnen.

 

De vier teams:  De Kuip3 (District Duinstreek)  /  Crooswijk 1 (District Rotterdan)  /  Rijn A (District Veen en Rijnstreek)  / BCCD (District Den Haag)

 

Deze vier teams speelden in drie ronden tegen de andere teams voor ieder van de drie spelers per team. Een drukke dag dus. Na negen ronden was de einduitslag bekend:

 

Kampioen:  Rijn A met 11 punten

tweede:       De Kuip 3 met 10 punten

derde:         Crooswijk 1 met 8 puinten

vierde:        BCCD met 7 punten

 

Het Rijn A team speelt op 27 juni voor het Nederlands Kampioenschap in Nieuwegein

 

Het was een drukke maar gezellige dag in onze BCCD biljartzaal met veel spelers, drie per team plus een reserve. En gelukkig met voldoende hulp, waarbij Ed en Monique (van onze eigen BCCD) voor de hapjes en drankjes zorgden. Voor de wedstrijd organisatie was er hulp van Chris Koot, de wedstrijdleider van het gewest West Nederland, die tevens de prijsuitreiking verzorgde.

IMG_1354

Wim van Pruijssen toernooi 2023

In het weekend van 6 en 7 mei 2023 werd voor de tweede keer het Wim van Pruijssen toernooi georganiseerd in het eigen clublokaal aan de Van Vredenburchweg.

 

Dit toernooi kwam vorig jaar in de plaats van het jaarlijkse clubkampioenschap en het kersttoernooi en wordt vanaf dat moment ieder jaar georganiseerd. Het is alleen toegankelijk voor BCCD leden. Het toernooi heeft de naam van onze oud- en erevoorzitter Wim van Pruijssen, die vanaf de oprichting van onze vereniging tot enkele jaren voor zijn overlijden in 2020 de trekkende kracht van BCCD is geweest.

 

Dit tweede toernooi werd gewonnen door Monique van Grol.

Als tweede eindigde Peter Musch en derde werd Nico Bontje.

 

 Een verslag van de finale kan worden geopend door op deze link te klikken

 

winnares Monique van Grol:                                                                                                            overige foto’s:

winnaar-WvP-2023

BCCD lid Jan Bontje wint de districtsfinale LK5

In het weekend van 29 en 30 april 2023 werd door onze biljartvereniging BCCD het districtskampioenschap LK5 voor het seizoen 2022/2023 georganiseerd in het eigen clublokaal aan de Van Vredenburchweg.

 

Deze finale kende 5 deelnemers, die allen lid waren van onze eigen BCCD

 

Het kampioenschap werd gewonnen door Jan Bontje, die hiermee zijn titel van vorig jaar prolongeerde. Een verslag van de finale kan worden geopend door op deze link te klikken

 

LK5-winnaar-Jan-Bontje
uitslag LK5 2023

Algemene Vergadering BCCD op woensdagavond 19 april 2023

Op woensdagavond 19 april is de jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden, waarbij inclusief het bestuur 35 leden aanwezig waren.

 

Zoals gebruikelijk werd het financiŽle jaarverslag over 2022 gepresenteerd en de verwachtingen voor het lopende jaar 2023. Daarnaast werd het wedstrijdleiders jaarverslag gepresenteerd en werden de winnaars van zowel de persoonlijke kampioenschappen als de districts recreantencompetitie gehuldigd (ons BCCD team dus). Zie de foto daarvan hieronder.

 

Daarnaast werd jubilerend secretaris Ad Struijk voor zijn veertigjarig lidmaatschap toegesproken door voorzitter Willem Brouwershaven en werd aan hem een jubileumpenning en boeket uitgereikt.

 

Bij het agendapunt bestuursverkiezing was wedstrijdleider Loek Zijlstra aftredend en herkiesbaar. Er hadden zich geen andere kandidaten gemeld, dus werd Loek unaniem herkozen voor een nieuwe bestuurstermijn van 3 jaar.

Voorzitter Willem Brouwershaven was eveneens aftredend, maar niet meer herverkiesbaar (hetgeen hij vorig jaar al had gemeld). Bestuurslid Henny Schiltmeijer was bereid gevonden om de voorzittersfunctie op zich te nemen. Ook hiervoor hadden zich geen andere kandidaten gemeld en dus werd Henny unaniem gekozen ans nieuwe voorzitter voor een eerste bestuurstermijn van 3 jaar.

Doordat Henny vorig jaar was gekozen als wedstrijdleider, ontstond hier een nieuwe vacature. Monique van Grol was reeds bereid gevonden deze op zich te gaan nemen hetgeen unaniem door de aanwezige leden akkoord werd bevonden.

 

Na afloop van dit agendapunt werd aftredend voorzitter Willem Brouwershaven door secretaris Ad Struijk toegesproken en bedankt voor de 13 jaar dat hij deze bestuursfunctie voor onze vereniging heeft uitgevoerd.

AV2023---huldiging-kampioenen
AV2023---huldiging-jubilaris
AV2023---afscheid-voorzitter

BCCD bestuurslid Henny Schiltmeijer behaalt 3e plaats bij Gewestelijke finale BK2

Na het winnen van de districtsfinale BK2, mocht BCCD bestuurslid Henny Schiltmeijer meedoen aan de Gewestelijke finale BK2, die werd gespeeld op zaterdag 1 en zondag 2 april. Daar heeft hij een verdienstelijke 3e plaats behaald. De uitslag is:

Henny-gewestelijk-finalist-BK2-2023
uitslag-BK2-gewest-2023

Rudy Verschoor wint de districtsfinale BK1 seizoen 2022/2023

In het weekend van 10 tot 12 maart 2023 werd door onze biljartvereniging BCCD het districtskampioenschap BK1 voor het seizoen 2022/2023 georganiseerd in het eigen clublokaal aan de Van Vredenburchweg.

 

Deze finale kende een goede bezetting met 8 deelnemers, waarvan twee BCCD_ers, te weten onze eigen wedstrijdleider Loek Zijlstra en Louis van Swinderen. Klik op deze link voor het verslag van deze finale.

 

Rudy Verschoor wist deze districtsfinale verdienstelijk te winnen en mag daardoor deelnemen aan de gewestelijke finale.

winnaars-BK1-2023
eindstand district BK1 2023
footer

    © 2015 BCCD. All rights reserved.                                              laatste update: 23 mei 2023

Welkom   |  Algemeen   |  Actueel Nieuws   |  Verjaardagen   |  Nieuws archief   |  Activeiten   |  Historie   |  Downloads   |  Contact